• محصول
ارم طب نور
۱۳۹۳/۴/۲

چربی ها

بدون شک کربوهیدراتها در زندگی افراددیابتی مهم هستند و به همان اندازه نوع چربی مصرفی حائز اهمیت استکه به دو نوع چربی های سالم و مضر تقسیم می شود. جهت کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی تا حد امکان مصرف اسیدچرب ترانس را کم کنید و برای محافظت از قلبتان از اسیدهای چرب غیراشباع استفاده کنید. تمام انواع چربی ها کالری بالایی دارند پس دقت در میزان مصرف چربی بسیار اهمیت دارد.

چربی های مضر و منابع آن


1)چربی های اشباع:


چربی های اشباع، کلسترول خون را افزایش می دهندو کلسترول بالا از عوامل خطر بیماری قلبی محسوب می شود. افراد دیابتی در معرض بیماری های قلبی هستند و محدود کردن چربی های اشباع می تواند به کاهش خطر حملات قلبی و سکته مغزی کمک کند.

غذاهای حاوی اسیدچرب اشباع هستند عبارتند از :
گوشت خوک
گوشتهای پرچرب همچون سوسیس وکالباس،هات داگ ، بیکن وگوشت دنده خوک
محصولات لبنی پرچرب همچون پنیرخامه‌ای، خامه، بستنی، شیرکامل، کره
سس‌های خامه‌ای
شکلات
روغن هسته خرما
نارگیل وروغن نارگیل
پوست ماکیان (مثل مرغ و بوقلمون)

بهتر است تمام افراد چه دیابتی، چه غیر دیابتی کمتر از 10% کالری دریافتی را از اسیدچرب اشباع دریافت کنند، یعنی حدود20 گرم در طی روز، به عنوان مثال 30 گرم پنیر می تواند 8 گرم اسیدچرب اشباع داشته باشد. برای دانستن مقدار دقیق مورد نیاز خود به کارشناس تغذیه مراجعه کنید.

2)اسید چرب ترانس:


اسید چرب ترانس نیز باعث افزایش سطح کلسترول خون می شود. برای سلامت قلب باید تا حد امکان از مواد غذایی حاوی این اسیدچرب دوری کرد. اسید چرب ترانس از تبدیل روغن مایع به روغن جامد ایجاد می شود و اما در چه غذاهایی وجود دارد:
  غذاهای فرآوری شده از روغن جامد یا نیمه جامد مثل تنقلات (بیسکویت، چیپس، کلوچه و کیک)  
  مارگارین
  روغن تردکننده شیرینی
  برخی از انواع فست فود‌ها مثل سیب زمینی سرخ کرده




3)کلسترول:


بدن بخشی از کلسترول خون را می سازد، مابقی از طریق مواد غذایی وارد بدن می‌شود. از آنجایی که غذاهای حیوانی منبع کلسترول هستند، بنابراین بهتر است کمتر از300 میلی گرم در روز، کلسترول دریافت کنید.
 مهمترین منابع غذایی کلسترول عبارتند از: لبنیات پرچرب(شیرکامل یا 2% چربی، خامه، بستنی، پنیر پرچرب)، زرده تخم مرغ، جگر، گوشت پرچرب و پوست ماکیان.

چربیهای سالم و منابع آن


1)اسیدچرب با یک پیوند غیر اشباع (موفا) :


این چربی از انواع چربی های سالم محسوب می شود، زیرا می تواند چربی بد (کلسترول LDL) را کاهش دهد. منابع غذایی آن شامل آواکادو، روغن کنولا(کلزا)، مغزها )مثل بادام، بادام زمینی، گردو(، زیتون و روغن زیتون، کره بادام زمینی و دانه‌های کنجد می باشند.


از انواع مغزها بر روی سالاد، ماست و همراه با غلات می توانید استفاده کنید. البته توجه داشته باشید تمام انواع چربی کالری بالایی دارند. به عنوان مثال 6 عدد بادام یا 2 عدد گردو کالری مشابه با 1 قاشق چایخوری روغن یا کره دارد. پس چنانچه در حال کاهش وزن یا حفظ وزن خود هستید مقدار چربی دریافتی شماباید با دقت انتخاب شود.

2) اسید چرب با چند پیوند غیراشباع (پوفا) :


این چربیها نیز جز جربیهای سالم محسوب می شوند و توصیه می شود که در رژیم غذایی روزانه در کنار اسیدچرب گروه قبلی مصرف شوند. منابع غذایی این نوع چربی شامل موارد ذیل می باشد:
روغن ذرت، روغن پنبه دانه، روغن گلرنگ، روغن سویا، روغن آفتابگردان، گردو، مغز کدوتنبل و مغز آفتابگردان.
 





3) اسید چرب امگا 3 :


این نوع چربی به جلوگیری از گرفتگی عروق کمک می کند.
منابع غذایی امگا3 عبارتند از:
ماهی تن، شاه ماهی، ماهی خال مخالی، ماهی قزل آلای رنگین کمان، ماهی ساردین وماهی سالمون (آزاد).

بعضی از غذاهای گیاهی نیز از منابع اسیدچرب امگا 3 می‌باشدکه از آن جمله می توان به سویا و محصولات سویا (مثل توفو)، گردو، روغن و بذر‌کتان، روغن کنولا اشاره نمود.



ثبت دیدگاه
لطفا برای درج دیدگاه خود فرم زیر را تکمیل نمایید.



نام: *
پست الکترونیک:
تلفن همراه:
متن دیدگاه:*
لطفاً عبارت نمایش داده شده در تصویر بالا را وارد نمایید.
بازگشت به تغذیه در دیابت